Program certifikacije BRCGS bez glutena 3. izdanje
Poboljšajte kontrolu glutena u proizvodima bez glutena i dosljedno ispunite očekivanja kupaca, uz istovremeno smanjivanje rizika povezanih s oslanjanjem isključivo na testiranje glutena kao krajnjeg proizvoda.
Certificiranje vašeg sustava proizvodnje hrane prema BRCGS standardu bez glutena pokazuje vašu predanost kriterijima sigurnosti, kvalitete i rada koji su potrebni za ispunjavanje obveza u pogledu usklađenosti sa zakonima i zaštite potrošača na domaćem i svjetskom tržištu u svim fazama lanca isporuke.
Što je standard?
Globalni standard programa certificiranja bez glutena (GFCP) pruža okvir za sustav upravljanja bez glutena. Podržava kontrolu glutena u proizvodima bez glutena, od proizvodnje do obrade i pakiranja.
Standard se temelji na HACCP-u i uključuje sustave upravljanja sigurnošću hrane i međunarodno prihvaćene najbolje proizvodne prakse kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta proizvoda. BRCGS-ov certifikacijski program bez glutena može se priključiti bilo kojem standardu sigurnosti hrane prema GFSI-ju, kao što su BRCGS Food, FSSC 22000, IFS Food i SQF.
Dopunjuje standarde GFSI-ja i priznaju ga glavne udruge za celijakiju u svijetu. Standard je primjenjiv na sljedeće proizvode:
- prerađena hrana, vlastita robna marka i robna marka kupaca
- sastojci za upotrebu u tvrtkama za usluživanje hrane, ugostiteljskim tvrtkama i/ili proizvođačima hrane
- hrana za kućne ljubimce
- kozmetika
- prirodni zdravstveni proizvodi
- lijekovi
Prednosti stjecanja certifikata
Osobe koje ovise o strogoj prehrani bez glutena moraju znati da su označeni proizvodi sigurni. Sustav upravljanja bez glutena pruža snažnu razinu zaštite od nedostataka i jasno prepoznavanje na mjestu kupnje.
Provjere se mogu provoditi samostalno ili u kombinaciji s vašim GFSI certifikacijskim auditom. To vam pomaže smanjiti troškove audita i prekide poslovnih aktivnosti. Štoviše, usklađuje datume certificiranja kada vama odgovara.
Usvajanje pristupa koji se temelji na sustavima i certificiranju objekata za upravljanje bez glutena može pomoći vašoj tvrtki:
- Spriječiti nedostatke proizvoda
- Smanjiti rizike povezane s oslanjanjem isključivo na testiranje glutena kao krajnjeg proizvoda
- Zaštititi ugrožene osobe i olakšajte prepoznavanje proizvoda bez glutena
- Otvoriti se prema novim tržištima i povećati poslovne prilike
- Izgraditi povjerenje potrošača u robnu marku povezujući karakteristike i preporuke o potrošačkim proizvodima bez glutena s vodećim organizacijama za celijakiju
Početak rada
Kako biste dobili certifikat, prvo morate implementirati sustav koji ispunjava zahtjeve programa certificiranja bez glutena. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od odgovarajuće obuke do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.
Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.