BRCGS Global Standard Gluten Free 3. izdanje certifikacijskog programa
Poboljšajte kontrolu glutena u proizvodima bez glutena i dosljedno ispunite očekivanja kupaca, uz istovremeno smanjivanje rizika povezanih s oslanjanjem isključivo na testiranje glutena kao krajnjeg proizvoda.
Certificiranje vašeg sustava proizvodnje hrane prema BRCGS Global Gluten Free standardu pokazuje vašu predanost kriterijima sigurnosti, kvalitete i rada koji su potrebni za ispunjavanje obveza u pogledu usklađenosti sa zakonima i zaštite potrošača na domaćem i svjetskom tržištu u svim fazama lanca isporuke.
Što je standard?
Globalni standard programa certificiranja bez glutena (GFCP) pruža okvir za sustav upravljanja bez glutena. Podržava kontrolu glutena u proizvodima bez glutena, od proizvodnje do obrade i pakiranja.
Standard se temelji na HACCP-u i uključuje sustave upravljanja sigurnošću hrane i međunarodno prihvaćene najbolje proizvodne prakse kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta proizvoda. BRCGS-ov certifikacijski program bez glutena može se priključiti bilo kojem standardu sigurnosti hrane prema GFSI-ju, kao što su BRCGS Food, FSSC 22000, IFS Food i SQF.
Nadopunjuje standarde GFSI-ja i priznaju ga glavne udruge za celijakiju u svijetu. Standard je primjenjiv na sljedeće proizvode:
- prerađena hrana, vlastita robna marka i robna marka kupaca
- sastojci za upotrebu u tvrtkama za usluživanje hrane, ugostiteljskim tvrtkama i/ili proizvođačima hrane
- hrana za kućne ljubimce
- kozmetika
- prirodni zdravstveni proizvodi
- lijekovi
Prednosti stjecanja certifikata
Osobe koje ovise o strogoj prehrani bez glutena moraju znati da su označeni proizvodi sigurni. Sustav upravljanja bez glutena pruža snažnu razinu zaštite od nedostataka i jasno prepoznavanje na mjestu kupnje.
Provjere se mogu provoditi samostalno ili u kombinaciji s vašim GFSI certifikacijskim auditom. To vam pomaže smanjiti troškove audita i prekide poslovnih aktivnosti. Štoviše, usklađuje datume certificiranja kada vama odgovara.
Usvajanje pristupa koji se temelji na sustavima i certificiranju objekata za upravljanje bez glutena može pomoći vašoj tvrtki:
- Spriječiti nedostatke proizvoda
- Smanjiti rizike povezane s oslanjanjem isključivo na testiranje glutena kao krajnjeg proizvoda
- Zaštititi ugrožene osobe i olakšajte prepoznavanje proizvoda bez glutena
- Otvoriti se prema novim tržištima i povećati poslovne prilike
- Izgraditi povjerenje potrošača u robnu marku povezujući karakteristike i preporuke o potrošačkim proizvodima bez glutena s vodećim organizacijama za celijakiju
Početak rada
Kako biste dobili certifikat, prvo morate implementirati sustav koji ispunjava zahtjeve programa certificiranja bez glutena. DNV je neovisno certifikacijsko tijelo treće strane akreditirano za BRCGS Global Standard Gluten-Free i prepoznato od strane BRCGS. Možemo Vam pomoći na cijelom putu, počevši od odgovarajuće obuke do samoprocjene, GAP analize i usluga certifikacije.
Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.